martes, 22 de septiembre de 2009

¿¿drets??

A Espanya s’ha presentat un avant projecte de reforma de la llei d’estrangeria.
En un debat que es va realitzar el dia 18 al centre cívic Francesc Macià de Terrassa; desprès de dues hores de discurs, no vaig poder identificar quin era el partit que hem representa; allò que havia de convertir-se en una taula rodona, on tots els que hi seien poguessin debatre entre ells, es va convertir en un discurs on uns justificaven matisant en quin context s’aplicava el període d’internament, altres intentant demostrar la diferencia entre un avant projecte i un projecte (es que encara no hi ha res acceptat!); d’altres queien en l’autocomplaença evocant aquella de... la culpa deu haver sigut nostra per no informar.
Potser sí que som tots uns ignorants, però a casa meva avant projecte ve a determinar per on aniran els trets, i aquesta es pot descarregar directament des de la web del parlament.

Tot i que aquesta atenta directament sobre els fonaments més bàsics dels drets humans, cap partit es va alçar en veus, cap partit davant l’ impotència de veure’s en minoria en un parlament....Crida a la ciutadania!
Mes enllà de qui a dit que, i les seves responsabilitats, el conjunt de la ciutadania sap i sabrà quin es el contingut d’aquesta proposta a reforma; i es aleshores quant els diferents col•lectius hauran de posicionar se al respecte.
alguns ja ho han fet.... ICV, ERC, SOS racisme, Amnistia internacional, El tribunal superior esta debatin si es o no es constitucional,el col•legi d’advocats d’estrangeria...
Que no permetin que els polítics oblidin que aquells llocs que ocupen són compromissaris i que mes enllà de les polítiques continuistes, enllaços electorals (CiU recolzarà en la reforma al PSOE, si aquest li dona mes potestats sobre estrangeria al nou estatut) o fusions pòstumes a les eleccions, el seu deure es representar la voluntat de la ciutadania.
Malauradament per ells no tots els que estem en contra d’aquesta reforma som immigrants, i nosaltres si tenim dret a vot. jo marxo a Madrid
Curiosa noticia:
“El PSOE solicitará al Congreso de los Diputados que se reconozcan los 'derechos humanos' de los simios”
http://www.elmundo.es/elmundo/2006/04/24/sociedad/1145890969.html

Reacciones a la propuesta
La nueva presidenta de la sección española de Amnistía Internacional, Delia Padrón, mostró su "sorpresa" por que se luche por lograr los 'derechos humanos' de los simios "cuando, hoy por hoy, no se les reconocen a muchas personas".
Delia Padrón, quien matizó que hacía estas declaraciones a título personal, indicó que, en lo referente a los derechos humanos, hay que ir "paso a paso". A su juicio, antes de lograr que se respeten estos derechos en simios, habría que lograr que no se vulneren los de quienes, actualmente, son reconocidos como seres humanos.

No hay comentarios: